ZAŠTITA VODOMJERA I PRIJAVA KVAROVA

                                                               


Tokom zimskih dana, zbog niskih temperatura, dolazi do pucanja vodovodnih cijevi i vodomjera. Sve ovo se posebno odnosi na one koji žive u kućama. Pravilno održavanje može  spriječiti svaku eventualnu štetu i nepotrebne izdatke. 

Posebna briga o vodovodnim instalacijama mora se voditi o objektima ( vikendice, prazne kuće i sl.), kada se u navedenim objektima ne boravi često,  pogotovu u zimskom periodu obavezno se mora isprazniti kompletna vodovodna mreža. U suprotnom može doći do raznih problema i oštećenja. Sa višednevnim niskim temperaturama budite sigurni da će doći do smrznute vode u vodoinstalaciji, a time slijedi pucanje cijevi i stvaranje ogromnih problema i šteta.

Sve ovo naročito se odnosi na spoljašnju, odnosno dvorišnu vodovodnu mrežu i instalaciju koja vodi do garaže, šupe,vanjske česme i ostalih objekata koji su izdvojeni, a u kojima nema grijanja. Zbog svega toga se savjetuje ispuštanje vode iz cijevi.

Da bi spriječili nepotrebne troškove, mole se vlasnici kuća i vikendica, da provjere svoje vodomjere, iste zaštite od smrzavanja i prijave eventualne kvarove.

Apeluje se na građane da ukoliko primjete bilo kakva curenja na priključku odmah pozovu JP.“Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Banovići na broj:   035/875-339.

Monday the 13th - Joomla Templates. Copyright JP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Banovići